O nas

Gostišče na Trgu, hiša kulinarike in turizma se nahaja v starem mestnem jedru metropoli dolenjske, Novem mestu. Prenovljen objekt je nadomestil tradicionalno poznano Gostišče, ki so ga domačini imenovali »Trg«. Gostišče tako predstavlja biser sodobne arhitekture, ki pa svoje korenine išče v dediščini, saj se nahaja v najstarejši stavbi Novega mesta. Restavratorji so poleg prvotnih gabaritov ohranili tudi pristen leseni strop, ki ga obiskovalci lahko občudujejo v delu restavracije t.i. Županovi sobi. Gostišče v prenovljeni podobi upravlja GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma in predstavlja edinstveno okolje za praktično izobraževanje študentov Višje strokovne šole GRM, ter dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem. Zato ni čudno da gosta že pri vhodu prevzamejo občutki elegantnosti, nostalgičnosti in truda ter skrbnosti mladih, v odnosu do kvalitetne postrežbe in spoštovanja gostinskega poklica.

Gostišče na Trgu sestavljajo:

Slaščičarna, v kateri vam bomo postregli s tradicionalno dobrimi kremnimi rezinami, tortami vseh vrst, med katerimi izstopa temni gozdiček, katerega receptura je naša zaščitena in skrbno varovana skrivnost. Slavnostne dogodke na domu pa si lahko posladkate z različnimi vrstami piškotov, mehkega peciva in predvsem celimi tortami, ki jih za vas pripravljamo po naročilu.

Restavracija, kjer vam postrežemo s tremi dnevnimi meniji malic in kosilom v dopoldanskem času. Popoldnevi pa so rezervirani za dobrote po naročilu z jedilnega lista. Po predhodnem naročilu pa lahko poskrbimo tudi za kvalitetno kulinarično pogostitev zaključenih skupin. Svojo ponudbo pa bogatimo tudi s pogostitvijo izven restavracije. Po naročili namreč pripravljamo vse vrste cateringov (hladni ali topli bife, pogostitev s pecivom, kanape…), tako v Sloveniji kot tujini (pogostitve na slovenskih veleposlaništvih v državah EU)

Konferenčna dvorana, v kateri lahko gostimo do 80 udeležencev seminarja ali podobne prireditve. Nudimo tudi celostno postrežbo, tako v smislu coffe brejka, bifeja ali kompletnega kosila oziroma večerje. Dvorana je opremljena z vso sodobno avdio in video opremo.

Atrij, je odprt prostor znotraj dvorišča, kjer gostimo različne družabne dogodke, od glasbenih nastopov do slikarskih razstav. Ob času, ko je vreme primerno pa se lahko na njem okrepčate s katero izmed sladic iz slaščičarne ali odlično kavo Troja. V poletnem času pa je kot naročen hišni cvičkov sladoled.

Butičina tržnica z dobrotami iz okoliških kmetij, se prav tako nahaja v sklopu gostišča. V njej pa lahko kupite pristne dobrote s kmetij iz okolice Novega mesta in šolskega posestva. Na voljo so vam kvalitetna vina, okusni siri, mesnine, sveža sezonska zelenjava in še marsikaj.

Mlekomat, z dnevno svežim mlekom s šolskega posestva pa se nahaja pri zadnjem vhodu.

Vljudno vabljeni v Gostišče na Trgu, kjer poskrbimo tako za vašo dušo kot telo.

Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Sevno 13, 8000 Novo mesto

Gostišče na trgu, Hiša kulinarike in turizma, Glavni trg 30, 8000 Novo mesto